Fogászati implantátumok

A fogréseket általában koronákból és hídtartókból álló híddal vagy fogászati ​​implantátumokkal lehet lezárni – egyszerűen fogalmazva: implantátumokon rögzülő pótlásokkal. A hidak olcsóbb megoldást jelentenek, abban az esetben alkalmazhatók, ha fogív – helyettesítőnek használhatjuk őket. Ez nagyban függ a a fogrés méretétől. A fogászati ​​hidakat a szomszédos fogakhoz rögzítik. Ezeket a fogakat a fogorvos előkészíti, lecsiszolja, ami abban az esetben, ha egészséges fogakról van szó, nem előnyös megoldás.

Ezzel szemben, az implantátumok védik a szomszédos fogakat és csontvédő hatással is rendelkeznek. Ennek oka az, hogy az állcsontot, mintha természetes foggyökér lenne ott, továbbra is gyökér – titángyökér – feszíti. Az implantátumok nagyobb rések kiküszöbölésére is használhatók az implantátumokon rögzülő hidak- vagy protézisek számára. Az implantátumokat érzéstelenítés, vagy szedálás alatt helyezik be. A fogászati ​​implantátumok lényegében művi foggyökerek. Az implantátumon rögzülő pótlások (koronák, hidak, protézisek) a terápia látható, a titángyökerek pedig a szabadszemmel nem látható részei.

Mint láthatja, a fogászati ​​implantátumok kombinálhatók különféle fogpótlásokkal. Dr. Visegrády Kinga, egy nagy magyar fogászati ​​klinika volt fogorvosa nagy tapasztalattal rendelkezik az implantátumokon rögzülő  pótlások területén.

A fogpótlás összetett eljárás. Ezért a Windrose-t úgy tervezték, hogy a fogászati ​​laboratórium és a fogorvos egy épületben helyezkedjen el, azaz a fogorvos és a fogtechnikus nagyon szorosan együttműködnek.

Példa implanátumokra:

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen tőlünk árajánlatot.