Fogpótlás, fogkoronák és fogászati hidak

Mélyen szuvasodott vagy sérült fogak esetén, illetve abban az esetben, ha a tömés vagy az ún. overlay már nem oldja meg a fogászati ​​panaszokat, fogkoronákat vagy hidakat alkalmazunk. A fogkoronák a természetes fogak látható részei. A fogkoronák vagy hidak alatt – a fogászati retorikában – elsősorban a mesterséges, a fogtechnikai ​​laboratóriumban létrehozott foghéjat vagy fogvédő sapkát, vagyis a művi úton létrehozott fogpótlást, fogbetétet kell érteni. A fogkoronák (vagy hidak) alapja lehet a saját fog, foggyökér, vagy implantátum. Használhatók egyfogas fogkoronaként vagy koronák tömbjeként – hidak – a szájban.

A fogkoronák pillérként is használhatóak egy foghíd számára, amely bezárja a fogrést.

A helyreállításhoz a fogakat először helyi érzéstelenítés vagy szedálás alatt le kell csiszolni. Ezután a megcsiszolt fogakat ideiglenes fogkoronákkal kell ellátni, ezt követően jöhetnek a végleges porcelán fogak. A hidakat általában akkor használják, amikor a nagyobb fogréseket implantátumok nélkül kell kitölteni. Fogkoronák, hidak és fogprotézisek elkészítéséhez különféle porcelán anyagok (cirkon, kerámia) állnak rendelkezésre. Kérésére a részletekről Dr. Visegrády Kinga átfogó tájékoztatást nyújt.

A fogkorona vagy a híd alakja megegyezik a természetes fogakkal. Dr. Visegrády Kinga egy nagy fogászati klinikán történt praktizálása során sikeresen végigvitt számos teljes fogpótlásos, fogprotézises kezelést, beleértve a különböző porcelán fogkorona elkészítését.

A fogpótlás összetett eljárás. Ezért a mosonmagyaróvári Windrose Dental magánrendelőt úgy tervezték és alakították ki, hogy a fogászati ​​laboratórium és a fogorvos egy épületben helyezkedjen el, azaz a fogorvos és a fogtechnikus nagyon szorosan együttműködnek fogprotézisek készítése során.

Az alábbiakban néhány példát mutatunk a koronákra és a hidakra, azaz a rögzített fogsorokra.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy kérjen tőlünk árajánlatot.